Cuina terapèutica fàcil i de proximitat

Cuina i gastronomia a l'Ateneu

Receptes casolanes basades en els principis terapèutics de la Medicina Tradicional Xinesa

En aquest moment no s’ofereixen places per aquest curs. Si estàs interessat contacta amb l’Ateneu escrivint un mail a secretaria@ateneu.cat i t’informarem si el tornem a programar.

Professora:

  • Anna Margenat

Conceptes a treballar:

  • Cuina de temporada
  • Principis terapèutics de la Medicina Tradicional Xinesa
  • Receptes de cuina natural i energètica

Receptes de cuina de temporada segons els principis terapèutics de la Medicina Tradicional Xinesa.

Els aliments no només ens aporten els nutrients i les calories que necessitem per al dia a dia, també tenen una funció terapèutica. Ens poden ajudar a curar-nos més ràpidament o a no emmalaltir tan sovint. Segon la Medicia Tradicional Xinesa (MTX), cada aliment té una naturalesa energètica que entra en joc  amb el nostre estat de salut, equilibrant i reforçant el nostre organisme. La MTX, des de fa milers d’anys, treballa amb aquests conceptes. Podem aprendre a triar quins aliments ens convenen més a cada moment i com amb la manera de cuinar-los podem potenciar el seu efecte.

L’objectiu del taller es facilitar les nocions bàsiques per poder triar els aliments que ens ajudaran a trobar-nos millor segons la temporada, emmalaltir menys i a curar-nos més ràpidament. Elaborarem un parell o tres de plats que ens ajudaran a entendre tots aquests conceptes i idees de la cuina terapèutica.

No calen coneixements previs de cuina.

Anna Margenat

Anna Margenat

Naturòpata holística i terapeuta de teràpies tradicionals xineses, basades en la Medicina Tradicional Xinesa. Especialitzada en dietoteràpia energètica xinesa i fitoteràpia xinesa. Monitora terapeuta de Txi Kung.