Cuina de temporada: plats de tardor

Cuina de tardor a l'Ateneu

Professora:

  • Anna de Pablo

Conceptes a treballar:

  • Productes de temporada
  • Cuina de temporada
  • Receptes i degustació

A la tardor, podem gaudir dels colors ocres i terrosos dels aliments com el moniato, la carbassa, la magrana, els bolets… Coneixerem quins són els productes típics d’aquesta temporada, què ens aporten i farem diverses receptes per tal de treure’n profit. Cuina de proximitat per gaudir de cada estació!

L’objectiu que tenim amb aquest taller és ajudar-te a passar a l’acció per posar la teoria en pràctica: passar a l’acció amb la llista de la compra, l’organització, la planificació i, finalment, la cuina.

Fins ara havíem fet xerrades sobre com organitzar-te i elaborar un menú setmanal, ara fem un taller i ho posem en pràctica. Cuinarem llegum, cereal, aliments al forn, verdures al vapor i/o saltades. Farem un escabetx, un brou fàcil i un parell més de receptes top per completar els vostres plats en pocs minuts quan arribeu a casa.

Durant cada sessió s’expliquen pas a pas algunes receptes, des dels aliments que triem per fer-ho fins a emplatar-ho. El format de les classes és masterclass, tot i que els alumnes ajuden i col·laboren en alguns dels passos de cuina.

No calen coneixements prèvis de cuina.

Anna de PabloAnna de Pablo

És cuinera amb formació en hostaleria a Barcelona i amplia experiència en restaurants de tota mena, apassionada i inquieta dels fogons. Actualment compagina la docència de cursos de cuina amb la feina activa a cuines professionals dins del món de restauració. Per ella cuinar és estimar millor. IG @atacdeganna