Cuina creativa. Plats per sorprendre

Els dimarts 14 i 28 de gener, 11 i 25 de febrer, 17 i 31 de març de 19 a 21 h

Els dimecres 15 i 29 de gener, 12 i 26 de febrer, 18 de març i 1 d’abril en horari de 10 a 12 h o de 19 a 21 h

Preu: 121€ (sòcia/soci: 106€)

Maridatge de vins amb la col·laboració de Vins Noè

Professor:

  • Manel Gallego

Conceptes a treballar:

  • Coneixement dels aliments i els seus secrets
  • Punts de cocció, desalat, evaporació, etc.
  • Tècniques de cuina avançades
  • Receptes elaborades
  • Elements de la cuina creativa

La cuina està plena de secrets i trucs. Sabem fer una truita, uns macarrons i fins i tot algun peix al forn o plats més elaborats. Però posar els plats a taula i que es distingeixin és difícil.

Manel Gallego ens ensenya receptes de tota la vida de plats elaborats transformades des de la visió de la cuina moderna i creativa, on la presentació dels plats, el tractament de les textures i la combinació de gustos és molt important.

Durant cada sessió s’explica pas a pas una o dues receptes (depenent de la complexitat dels plats o el temps que requereixin), des dels aliments que triem per fer-ho fins a emplatar-ho. El format de les classes és masterclass, tot i que els alumnes ajuden i col·laboren en alguns dels passos de cuina.

Aquest curs està maridat cada sessió amb un vi diferent proposat, segons els plats cuinats, per Vins Noè.

Cal coneixement i pràctica previs de cuina de nivell avançat.

Manel Gallego

Format a l’escola Hofmann de Barcelona, és un dels professors de cuina de l’Ateneu, i imparteix diversos tallers tant trimestrals com monogràfics des de 2016.