Meditació

Cursos de meditació a l'Ateneu

Professora:

  • Montse Barquín

Conceptes a treballar:

  • Consciència corporal
  • Respiració
  • Relaxació
  • Atenció i concentració

La Meditació és una pràctica mil·lenària integrada a la saviesa de les grans tradicions. És una mena de gimnàstica mental que permet calmar l’addicció a pensar, i ajuda a ser conscient de patrons de conducta que comporten patiment.

Avui en dia estan demostrats els seus beneficis per a la salut  a través de la neuroplasticitat del cervell, millorant, entre altres coses, l’estrès i els problemes emocionals i psicològics.

És especialment un instrument potent per desenvolupar la interacció, la generositat, cooperació i compassió. No té edat, només cal trobar el temps diari per practicar i viure amb presència.

Montse Barquín

Montse Barquín

Montse Barquín
Professora de dansa contemporània i coreografia, Ioga, Tai-txí i Txí-kung. La meditació ha estat des de 1980 part essencial de la seva trajectòria, amb mestres com B. Meneses (meditació Zen), Dr Oruç (meditació sufí), Tew Bunnang (Tai-txí) i, especialment, Thich Nhat Hanh, Casa del Tibet i X Melloni.

Marta Díez

Marta Díez

Marta Díez

Psicòloga, màster de psicoteràpies basades en mindfulness per la Universitat de Saragossa i màster de psicoteràpies de tercera generació per la Universitat Internacional de València.